Menu Sluiten

Hoe kunnen we helpen?

Hoe configureer ik belgroepen in mijn PBX?

U bent hier:

Met deze stap kunt u een belgroep aan uw telefooncentrale toevoegen. Een belgroep gebruikt u wanneer u meerdere telefoontoestellen gelijktijdig wilt laten overgaan. Op het moment dat er iemand belt gaan de toestellen die in deze groep geplaatst zijn tegelijk over. Denk hierbij aan een groep sales medewerkers of een support afdeling. De eerste die het gesprek oppakt krijgt de beller aan de lijn.

De belgroep kan toegepast worden bij alle soorten nummers en doorschakelingen. U kunt dus een groep samenstellen met een combinatie van interne telefoonnummers, interne of externe vaste telefoonnummers en mobiele telefoonnummers.

De belgroep kunt u nog slimmer gebruiken door een tijdsvenster in te stellen. Zodat er op verschillende dagen en momenten andere toestellen overgaan. Denk hierbij aan roosters van parttime medewerkers waarbij u kunt instellen dat het toestel alleen rinkelt wanneer ze op kantoor zijn.

1. Ga eerst naar uw Hosted PBX omgeving via: https://wincom.simpbx.net

2. Ga in het menu naar “Groups“. Hier kunt u hunt groepen configureren. Klik op “Add” waarna de volgende velden kunnen worden ingevuld:

– Extension: Vul hier een toestelnummer in, dit is het interne nummer voor de groep.
– Phone number: Vul hier een extern telefoonnummer in uit de toegewezen nummers indien de groep van buitenaf bereikbaar moet zijn.
– Name: U kunt hier eventueel de naam voor de groep opgeven.

3. Door op Add naast Forward to te klikken kunnen de toestellen geselecteerd worden welke onderdeel van de groep zijn. Ook kan een extern nummer worden opgegeven door dit in te vullen en daarna op het plus teken te drukken. Externe nummers voert u in de volgende formaat 31612345678.

4. Nadat apparaten in de groep zijn toegevoegd kunt u aangeven wanneer deze bereikbaar zijn door op het tijdsvenster van het apparaat te klikken. Selecteer met uw muis op welke tijden het toestel beschikbaar moet zijn.

5. Als laatste kunt u op slicebar aangeven hoelang het toestel in de groep moet overgaan. Op deze manier kunt u bepaalde telefoons langer over laten gaan dan de rest.