Menu Sluiten

Hoe kunnen we helpen?

Hoe werkt Voicemail?

U bent hier:

Bij voicemail denken mensen vaak aan de mobiele telefoon. Meestal is er geen of juist een joviale boodschap ingesproken en deze wordt ook vaak niet nageluisterd. Ook met zakelijke VoIP telefonie kunt u gebruik maken van voicemail. Het ingesproken bericht wordt direct als mp3 bestand gemaild en deze kunt u overal afspelen vanaf uw pc of smartphone en verder verwerken of zelfs archiveren in een CRM pakket.

Wat kunt u met voicemail

U kunt de voicemail individueel instellen per toestel. Denk hierbij aan inschakelen buiten openingstijden of als de medewerker niet opneemt. U kunt de voicemail ook organisatie breed of per belgroep instellen. Kijk daarvoor in de volgende handleiding.

Als mensen het hoofdnummer bellen kunnen ze direct de voicemail inspreken of als u met verschillende openingstijden op afdelingen werkt per afdeling een voicemail achterlaten in het keuzemenu. Ook kunt u ervoor kiezen om alleen een informatieve boodschap af te spelen zonder de mogelijkheid voor het inspreken van een voicemail.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Auto dealer waarvan de werkplaats en het magazijn in het weekend niet open zijn. U kunt uiteraard dan ook verwijzen naar de website voor het maken van bijvoorbeeld een afspraak of het bestellen van onderdelen.

In uw Hosted PBX omgeving kunt u zelf een voicemail boodschap als mp3 uploaden. U kunt deze zelf inspreken op uw pc met een Windows recorder of gebruik maken van een professionele stem.

Hieronder volgen nog een paar tips voor het inspreken van een voicemail boodschap:

  • Houdt het kort en bondig
  • Vermeldt waarom er niet kan worden opgenomen
  • Vraag naar de juiste informatie; naam, telefoonnummer etc.
  • Verwijs eventueel naar de website of een e-mail adres

Hoe stel ik voicemail in?

1. Ga eerst naar uw Hosted PBX omgeving via: https://wincom.simpbx.net

2. Ga in het menu naar “Accounts“. Hier kunt u toestellen aanmaken en configureren. Klik op een account waar u voicemail op wilt instellen.

3. Klik op voicemail greeting om uw geluidsbestand te uploaden. En klik op “Bestanden kiezen” om het geluidsbestand van uw computer te kiezen.

4. Na het kiezen van een bestand wordt deze geüpload en ziet u zoals hieronder het bestand verschijnen. U kunt indien gewenst met het pijltje ernaast het bestand nog even beluisteren.

5. Selecteer vervolgens het bestand met uw muis. U ziet nu dat het bestand naast voicemail greetings staat.

6. Voer bij “forward voicemail to” het e-mail adres in waar u de voicemail berichten op wilt ontvangen.

7. Zet als laatst uw voicemail aan voor dit toestel en klik op Save

Uw voicemail is nu ingesteld.