Menu Sluiten

Hoe kunnen we helpen?

Wat is SIP Trunk?

U bent hier:

Wat is het?


Een SIP (oftewel Session Initiation Protocol) Trunk kunt u vergelijken met een “gewone telefoonlijn”, zoals een analoge of ISDN telefoonlijn. Over een analoge lijn kan maximaal 1 gesprek worden gevoerd. ISDN is in verschillende smaken te krijgen. Over een ISDN-2 kunnen bijvoorbeeld maximaal 2 gesprekken simultaan worden gevoerd. En over een ISDN-30 zijn dat 30 simultane gesprekken.

Het verschil met een SIP Trunk is dat de gesprekken niet meer via die “gewone telefoonlijn” lopen, maar over een dataverbinding. Het aantal simultane gesprekken via een SIP Trunk is in principe niet gelimiteerd. De beschikbare bandbreedte is dan de beperking. basicVoice heeft geen beperking op het aantal simultane gesprekken. Wij bieden onze SIP Trunk met een onbeperkt aantal kanalen.

Voordelen van onze SIP Trunk


  • Lage abonnementskosten​
  • Goedkoop bellen naar het buitenland
  • Mobiel integratie
  • Geen vaste telefoon nodig
  • Onbeperkt aantal gesprekken tegelijk
  • HD Gesprekskwaliteit
  • Facturatie per seconde
  • Overal in de wereld te gebruiken
  • Snel antwoord op uw vragen

Hoe Gebruik ik het?

Een SIP Trunk kan aangesloten worden op diverse apparaten die het SIP protocol ondersteunen.
Hieronder noemen we een aantal voorbeelden:


IP TELEFOONS

De SIP Trunk is zeer flexibel. Deze kan aangesloten worden op een geavanceerde centrale met bijvoorbeeld 100+ simultane gesprekken maar ook op een IP telefoon met 1 simultaan gesprek. Het is een kwestie van de SIP trunk configureren en u kunt direct bellen of gebeld worden.

SOFTPHONE

Indien u de kosten laag wilt houden kunt u kiezen voor de SoftPhone. U koppelt hiermee uw SIP account aan een zogenaamde Software Telefoon die op uw PC of smartphone draait. Hiervoor zijn er talloze gratis apps die u kunt gebruiken. U hoeft dan niet te investeren in dure IP telefoons.

DECT IP BASISSTATION

Een DECT basisstation is een centrale doos voor draadloze DECT toestellen. U kunt de SIP Trunk van basicVoice gemakkelijk instellen op alle basisstations die het IP bellen ondersteunt. Wij ondersteunen alle type basisstations.

HOSTED TELEFOONCENTRALE

Indien u net iets meer nodig heeft, zoals de mogelijkheid voor welkomstboodschap of wachtrijen? We kunnen u ook voorzien van een Hosted Telefooncentrale. Kijk hiervoor op de volgende pagina Hosted PBX