Menu Sluiten

Hoe kunnen we helpen?

Yealink DECT toestellen instellen

U bent hier:

Hoe stel ik een Yealink DECT toestel in?

Op deze pagina leest u hoe u Yealink basisstation en DECT toestellen in kunt stellen om te gebruik i.c.m. basicVoice VoIP systeem.

Deze handleiding is gemaakt voor een Yealink W52P basisstation, maar werkt waarschijnlijk ook op andere Yealink DECT toestellen.

Voor het instellen is het belangrijk om de gegevens exact zo over te nemen als in het voorbeeld en er wordt vanuit gegaan dat het basisstation juist is aangesloten en de handset(s) goed gekoppeld zijn.

IP-adres toestel achterhalen

  • Ga naar het menu van de telefoon. Die doet u door op de OK knop te drukken.
  • Selecteer Status en vervolgens System status.
  • Vul het IP-adres van het toestel in in een webrowser (op een computer die in hetzelfde netwerk zit). Log in met de gebruikersnaam ‘admin’ en het wachtwoord ‘admin’.

 Account gegevens invoeren

  • Ga naar het tabblad Account.
  • Vul bij Label en Display name het interne nummer in. Bijvoorbeeld 201 of 202 etc.
  • Vul bij Register name en User name het SIP ID van uw VoIP-account in. Indien u uw gegevens niet meer weet, kijk in de volgende handleiding om uw account gegevens te vinden: https://basicvoice.nl/faqs/waar-vind-ik-mijn-accountgegevens-in-mijn-pbx/
  • Bij ‘Password’ vult u het wachtwoord van uw VoIP-account in. Kijk in dezelfde handleiding hierboven voor uw wachtwoord.
  • Neem de overige instellingen uit onderstaand screenshot over.

Wilt u meerdere accounts toevoegen, dan kunt u waar nu Account 1 staat een ander account selecteren en de bovenstaande stappen herhalen. Let er op dat u Account active op Enabled zet.

Handset naam

Ga naar het tabblad Account en klik op Handset name.
Hier ziet u een overzicht van de namen van de handset; deze zijn naar eigen voorkeur te wijzigen.

Nummers toewijzen

Ga naar het tabblad Account en klik op Number assignment.
Hier ziet u een tabel waarin u kunt aangeven welke accounts aan welke handsets moeten worden gekoppeld. Dit kunt u instellen voor zowel inkomende als uitgaande oproepen.